Hem Taggar Aids

Tag: Aids

Det krävs för att hiv-målen ska nås

Stora framsteg har gjorts de senaste åren i kampen för att besegras hiv. Men än är vi inte där. Hittills är Sverige det enda landet som klarar av FN-organet UNAIDS mål till...
1 dec 2015, kl 10:30

Barn fortfarande fritt från hivinfektion

Det hivsmittade barn som tidigare i år rapporterades som fri från virus är fortfarande frisk trots 18 månader utan behandling. Resultaten är nu publicerade.
24 okt 2013, kl 09:17

Preventiv behandling ökade inte riskbeteende

Personer som fick profylaktisk läkemedelsbehandling mot hiv hade inte ett ökat sexuellt riskbeteende.
17 okt 2013, kl 10:23

Kraftig minskning av död i aids

I Kina har dödligheten i aids minskat med nästan två tredjedelar sedan behandling med antiretrovirala läkemedel blev gratis.
25 maj 2011, kl 13:24

Tre klasser inte bättre vid hiv

Långtidsbehandling med tre läkemedelsklasser är inte bättre än två som initial antiviral terapi vid hiv enligt en ny studie.
24 jan 2007, kl 16:22

Hiv undkommer läkemedel i tarmslemhinnan

En förklaring till att hiv fortfarande inte är utrotat kan enligt en amerikansk studie bero på att viruset har förmåga att gömma sig undan läkemedelsbehandling i tarmslemhinnan. Forskarna menar att antiinflammatoriska läkemedel...
25 aug 2006, kl 12:16

Tveksam framgång med aidsvaccin

Experter är oense om resultaten av världens första större studie med aidsvaccin ska som en total flopp eller begränsad succé.
17 mar 2003, kl 16:55

Företagen stöder fortsatta säkerhetsstudier för HIV-läkemedel

Läkemedelsföretagen har nu gett tillräckligt med resurser för att studierna på HIV-läkemedlens risk för hjärtkomplikationer kan fortsätta minst ett år till.
17 dec 2002, kl 12:10

HIV-vaccin testas på människa nästa år

En studie med ett nytt DNA-vaccin för behandling av AIDS ska starta nästa år i Storbritannien efter uppmuntrande resultat på apor.
13 nov 2002, kl 12:42

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng