Diskussioner pågår om generisk förskrivning

Föreningen för generiska läkemedel vill arrangera ett möte för att diskutera hur generisk förskrivning praktiskt ska utformas.

14 maj 2003, kl 15:37
0

Annons

Nyhetsbrevet Pharma Online skriver idag att det pågår heta diskussioner om och hur läkemedelsreformen skulle kunna omfatta generisk förskrivning. Nu erbjuder sig Föreningen för generiska läkemedel, FGL, att arrangera ett möte mellan Läkemedelsverket, Socialstyrelsen och Landstingsförbundet, för att utarbeta hur en svensk modell för generisk förskrivning borde se ut.

FGL erbjuder sig även att delta i diskussionerna. I sitt brev till Läkmedelsverket den 8 maj skriver FGL bland annat även följande:

?Med tanke på Socialstyrelsens förslag till generisk förskrivning anser FGL att det är önskvärt att Läkemedelsverket på ett tidigt skede är inblandad i utformningen av hur ett sånt förslag praktiskt borde utformas. FGL:s uppfattning är att det bör vara Läkemedelsverkets ansvar att avgöra vilka substanser som ska omfattas av generisk förskrivning och vilka substanser/produkter som ska undantas.?

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng