Cancerläkemedel ökade inte överlevnad

Iniparib, en så kallade parp-hämmare som ansetts lovande mot bröstcancer, levde inte upp till förhoppningarna i den senaste studien.

1 feb 2011, kl 10:30
0

Annons

I en randomiserad fas III-studie där drygt 519 kvinnor med metastaserad så kallad trippelnegativ bröstcancer ingick, uppfyllde inte läkemedelskandidaten de specificerade kraven för överlevnad eller förlängd överlevnad. Kvinnorna som ingick i studien randomiserades till behandling med standardterapi, gemcitabin och karboplatin med eller utan tillägg av iniparib.

Enligt Sanofi-aventis
har man dock sett en förbättrad totalöverlevnad i tidigare fas II-studier hos undergrupper av kvinnor. Resultatet från studien ska nu analyseras ytterligare meddelar företaget och det nuvarande kliniska programmet för iniparib fortsätter för bröst-, lung- och andra cancerformer.
Av alla kvinnor som drabbas av bröstcancer uppges omkring 15 procent ha just trippelnegativ.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng