Annons

Atarax granskas av PRAC

Atarax mot bland och ångest ska liksom kärlkrampsmedlet Procoralan granskas av den europeiska läkemedelsmyndigheten, EMA.

12 maj 2014, kl 13:58
0

I Sverige hämtar drygt 220 000 patienter ut läkemedlet Atarax under ett år. Substansen hydroxizin är godkänd för behandling av flera olika tillstånd, till exempel ångest och oro men också klåda och sömnstörningar.
Skälet till att EMAs säkerhetskommitté, PRAC, nu ska granska läkemedlet är studier som identifierat en risk för påverkan av hjärtrytmen.

Det andra läkemedlet, Procoralan som PRAC ska granska är mycket litet använt i Sverige. Förra året hämtade drygt 200 personer ut det på apotek. Ivabradin som är den aktiva substansen används för behandling av patienter med kärlkramp eller kronisk hjärtsvikt.

Skälet till den översynen är att man i preliminära resultat från en studie sett en liten ökad risk för hjärtkärlhändelser vid behandling av patienter med kärlkramp.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng