Företag donerar hemofilimedicin

Swedish Orphan Biovitrum ska tillsammans med Biogen donera hemofililäkemedel så det räcker till tiotusentals patienter i utvecklingsländer.

12 maj 2014, kl 10:02
0

Annons

Det är efter en vädjan från organisationen WFH, Word Federation of Hemophilia som de två företagen meddelat sin avsikt att donera en miljard enheter koagulationsfaktor för behandlingar i främst Afrika och Asien där man räknar med att tre fjärdedelar av världens hemofilisjuka lever. 

Här är tillgången på behandling mycket begränsad och få av de sjuka blir vuxna. WFH uppskattar att 400 000 personer i världen lever med hemofili, blödarsjuka, och att av dessa lever fler än 300 000 personer i områden där tillgång till diagnos och behandling är begränsad enligt WFH

Hemofili, som är en ärftlig sjukdom där blodet inte koagulerar ordentligt, är ett nytt terapeutiskt område för Biogen. De två företagen fick FDA-godkännande för Alprolix som behandlar den mer sällsynta varianten hemofili B i april. Elocate som behandlar hemofili A väntas bli godkänd av läkemedelsmyndigheten senare i år.
Företagen har åtagit sig att donera upp till 500 miljoner enheter de närmaste fem åren, den andra hälften ska bli tillgängliga för framtida distribution.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng