Apoteksföreträdare kritiserar nedläggning

Beslutet att lägga ned de biovetenskapliga utbildningarna i Karlstad och därmed också receptarieutbildningen kritiseras av Apoteksföreningen.

4 nov 2014, kl 12:50
0

I september meddelade universitetet i Karlstad att man av ekonomiska skäl skulle lägga de biovetenskapliga utbildningarna på is. Skälet var att verksamheterna inom hälsa, natur- och teknikvetenskap gått minus.
Genom att åtminstone under en tid avveckla bland annat den biotvetenskapliga utbildningen hoppas man få balans i ekonomin.

Beslutet har kritiserats av fackförbundet Sveriges Farmaceuter och nu ifrågasätter också Sveriges apoteksföreningen beslutet.
I ett debattinlägg i Nya Wermlandstidningen beskrivs beslutet som ologiskt av apoteksföreningens vd Johan Wallér och chefstrateg Henrik G Ehrenberg.

Med tanke på det behov som finns av farmaceuter är det ett chockerande beslut skriver de i inlägget.
Enligt uppgifter till nättidningen Svensk Farmaci är det fakulteten som helhet som går med förlust, inte det biovetenskapliga programmet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng