Apotek1 öppnar i februari

Apotek1 öppnar i februari

Tamros apotekskedja Apotek1 kommer att slå upp dörrarna i
februari 2010 med en första butik i Stockholmsområdet. Under första
halvåret är planen att starta 26 apotek i Mälardalen, Västra Götaland
och Skåne. 

7 dec 2009, kl 11:20
0

Det är 26 stycken Apotek1 som blir Tamros första mål för apoteksetableringen i Sverige. Den första butiken i Stockholmsområdet ska vara igång i februari 2010 och sedan följer en expansion i södra och mellersta landet.
– I första hand blir det i Mälardalen, Västra Götaland och i Skåne, säger Ulrika Hultren, informationschef på Tamro.

Hon ingår tillsammans med bland andra vd Tony Johansson, kedjechefen Christian Wijkström, etableringschefen Dag Lyresäter, marknadschefen Johan Wiklund och farmacichefen Annika Svedberg i ledningsgruppen för Apotek1. Gruppen består dessutom av inköpschefen Katarina Gabrielson, ekonomichefen Lars Schenatz och bolagsjuristen Pontus Moberg.

Enligt Ulrika Hultgren kommer farmacin och de farmacevtiska tjänsterna vara ett av det viktigaste när Apotek1 Nu ska profilera sig.
– För oss är det viktigt att ett apotek upplevs som ett riktigt apotek. Vi kommer nu att fortsätta den rekryteringen vi redan börjat för att hitta farmacevtisk personal med entreprenörsanda som kan vara med och utveckla verksamheten.

Om de mer långsiktiga planerna vill man inte säga så mycket än men målet är fortfarande att bli en av de ledande aktörerna på den svenska apoteksmarknaden.
– Vi börjar med de 26 apoteken men vårt mål är att bli långsiktiga här och vi tittar nu också på möjliga samarbeten med andra, säger Ulrika Hultgren.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng