Sanofi-Aventis köper Genzyme

Efter månader av förhandlingar och spekulationer meddelade
Sanofi-Aventis på onsdagsmorgonen att företaget förvärvar amerikanska
Genzyme.

16 feb 2011, kl 12:08
0

Annons

Enligt uppgörelsen har den franska läkemedelskoncernen nått en uppgörelse om att köpa bioteknikbolaget Genzyme för 74 dollar per aktie vilket motsvarar totalt 20,1 miljarder dollar. Förutom det kan ägare till Genzyme få ytterligare utbetalningar beroende på hur produktionen av de läkemedelskandidater som Genzyme har i sin produktportfölj, enligt ett pressmeddelande från de båda företagen.

Köpet förväntas innebära ett positivt tillskott till Sanofi-Aventis som har flera patentutgångar att vänta sig framöver. Enligt tidningen Scrip handlar det om omkring en minskning i försäljning motsvarande 8 miljarder dollar mellan 2009 och 2015.

Genzyme, som har en inriktning på läkemedel mot sällsynta sjukdomar, hotas inte av samma konkurrens eftersom tio års exklusivitet i EU och sju i USA. I och med att Genzyme främst har produkter inom väldigt smala sjukdomsområden tros inte heller konkurrensen av biologiska kopior bil så stor.

Affären, som godkänts av båda parter, förväntas slutföras under det andra kvartalet i år.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng