Annons
Actavis byter skepnad och blir Allergan
Foto: Istockphoto

Actavis byter skepnad och blir Allergan

Efter uppköpet blir Allergan det nya bolagsnamnet för Actavis som vill visa upp en ny identitet.

20 feb 2015, kl 10:49
0

Annons

Från att haft fokus på tillverkning av generika växlar Actavis nu spår och är på väg att bli ett bolag som i allt högre grad riktar in sig på originalläkemedel. Bolaget håller på att slutföra uppköpet av Allergan och planerar att använda det bolagsnamnet i de flesta sammanhang. För vissa regioner och produkt portföljer ska dock fortfarande Actavisnamnet att användas.

Allergan är mest känt för att vara tillverkare av Botox vars årliga försäljning ligger på 2,3 miljarder dollar. Actavis var tvungna att lägga ut 66 miljarder dollar, drygt 550 miljarder svenska kronor, för Allergan.

Genom namnändringen vill man visa att bolaget förändrats. Planen är att lägga 1,7 miljarder dollar på forskning och utveckling under 2015, enligt Firstwordpharma. Det nya bolaget har nio läkemedelskandidater som är relativt nära lansering och en av dem är cariprazin som ska användas mot schizofreni och bipolär sjukdom.  

Det nya Allergan hamnar på topp tio i storlek ibland världens läkemedelsbolag och bolagsköpet förväntas vara klart under andra kvartalet i år. Aktieägarna ska då formellt godkänna namnändringen.