Actavis i patenttvist om fetmamedel

Viktminskningspreparatet Mysimba har blivit föremål för patenttvist i USA.

8 jun 2015, kl 11:41
0

De två företagen Takeda och Orexigen Therapeutics har lämnat in en stämningsansökan mot konkurrenten Actavis i den amerikanska delstaten Delaware enligt Firts Word. Anledningen är att man anser att Actavis har gjort sig skyldig till patentintrång genom att ansöka om att marknadsföra en generisk variant av Mysimba, eller Contrave, som läkemedlet heter i USA.

Preparatet som innehåller en kombination av naltrexon och bupropion godkändes i USA i september 2014, som komplement till minskat kaloriintag och ökad fysisk aktivitet, för att behandla övervikt hos vissa vuxna.

Takeda har rättigheterna till läkemedlet i Nordamerika och så sent som i maj i år annonserade företaget att man vill bryta samarbetet med Orexigen efter en tvist om hur delresultat från en studie om kardiovaskulär påverkan av behandling med Mysimba skulle hanteras.

Mysibma godkändes i EU i mars i år.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng