Actavis lämnar Kina

Inte värt besväret att finnas på kinesiska marknaden enligt företagets vd.

17 jan 2014, kl 12:36
0

Generikaföretaget Actavis kommer att avlägsna sig från den kinesiska marknaden. Affärsklimatet är för ogästvänligt uppger företagets vd Paul Bisaro för Bloomberg. Kina anses av många bedömare som IMS Health vara en stark marknad för läkemedelsföretag.  En växande befolkning och stora insattser på hälso- och sjukvård från staten gör ladet attraktivt för många.

Men enligt Actavis vd Paul Bisaro kostar det mer än det smakar att ha affärer och verksamhet i Kina. Företaget redan börjat avveckla sig genom att sälja av en av sina verksamheter i landet och har påbörjat ytterligare försäljning.

Samtidigt som kinesernas konsumtion av läkemedel ökar så kan företagsklimatet uppfattas som hårt. Vid en konferens i San Fransicso nyligen sade Paul Bisaro att om Actavis ska allokera kapital så ska det vara på en plats som är mindre riskfyllt än Kina.

Ett antal globala företag som GSK har undersökts av den kinesiska staten för bland annat mutanklagelser. Actavis har inte varit föremål för utredning.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng