Zinbryta granskas efter hjärninflammationer

Zinbryta granskas efter hjärninflammationer

Företaget meddelar att de kommer att dra tillbaka läkemedlet, som behandlar skovvis MS, från marknaden.

5 mar 2018, kl 11:00
0

Beslutet från den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA att påbörja en granskning kommer efter flera fall av allvarlig hjärninflammation i Tyskland och Spanien. Det immunhämmande läkemedlet, som har substansnamnet daclizumab, används för behandling av skovvis förlöpande multipel skleros hos patienter som inte har svarat på andra sjukdomsmodifierande terapier, eller som av någon anledning inte kan få andra läkemedelsbehandlingar.

Läkare uppmanas att inte förskriva Zinbryta till några nya patienter, och att för de patienter som står på läkemedlet påbörja alternativa behandlingar så fort som möjligt. Patienter uppmanas att ta kontakt med sin behandlande läkare.

Företaget, som är svenska Biogen, kommer också att avsluta pågående kliniska prövningar med Zinbryta, skriver Läkemedelsverket.

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng