Tvångsstängt apotek får öppna igen

Efter att ha rättat till allvarliga brister i verksamheten får det av Läkemedelsverket stängda apoteket i Borås öppna igen.

3 juni 2015, klockan 10:29
0

Läkemedelsverket stängde Borås Cityapotek AB med omedelbar verkan vid en rutininspektion i början av april i år. Det var första gången sedan omregleringen av apoteksmarknaden som myndigheten fattade ett beslut om förbjuda någon aktör att bedriva öppenvårdsapotek.

Stängningen motiverades med att man ansåg att det fanns en kritisk risk för patientsäkerheten. Läkemedelsverket vill inte uttala sig om exakt vilka brister man fann.
-Vår rutin är alltid att sekretessbelägga vilka avvikelser vi finner vid vår tillsyn, säger Annika Babra, chef för enheten för apotek och receptfri detaljhandel vid Läkemedelsverket.

Nu har apoteket fått tillbaka tillståndet och kan öppna igen med omedelbar verkan. Läkemedelsverket meddelar att man anser att bolaget har åtgärdat de tidigare funna bristerna.

Borås Cityapotek är ett fristående apotek.

Lägg till ny kommentar

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här