Tvångsstängt apotek får öppna igen

Efter att ha rättat till allvarliga brister i verksamheten får det av Läkemedelsverket stängda apoteket i Borås öppna igen.

3 jun 2015, kl 10:29
0

Annons

Läkemedelsverket stängde Borås Cityapotek AB med omedelbar verkan vid en rutininspektion i början av april i år. Det var första gången sedan omregleringen av apoteksmarknaden som myndigheten fattade ett beslut om förbjuda någon aktör att bedriva öppenvårdsapotek.

Stängningen motiverades med att man ansåg att det fanns en kritisk risk för patientsäkerheten. Läkemedelsverket vill inte uttala sig om exakt vilka brister man fann.
-Vår rutin är alltid att sekretessbelägga vilka avvikelser vi finner vid vår tillsyn, säger Annika Babra, chef för enheten för apotek och receptfri detaljhandel vid Läkemedelsverket.

Nu har apoteket fått tillbaka tillståndet och kan öppna igen med omedelbar verkan. Läkemedelsverket meddelar att man anser att bolaget har åtgärdat de tidigare funna bristerna.

Borås Cityapotek är ett fristående apotek.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng