Actavis i patenttvist om fetmamedel

Viktminskningspreparatet Mysimba har blivit föremål för patenttvist i USA.

8 juni 2015, klockan 11:41
0

De två företagen Takeda och Orexigen Therapeutics har lämnat in en stämningsansökan mot konkurrenten Actavis i den amerikanska delstaten Delaware enligt Firts Word. Anledningen är att man anser att Actavis har gjort sig skyldig till patentintrång genom att ansöka om att marknadsföra en generisk variant av Mysimba, eller Contrave, som läkemedlet heter i USA.

Preparatet som innehåller en kombination av naltrexon och bupropion godkändes i USA i september 2014, som komplement till minskat kaloriintag och ökad fysisk aktivitet, för att behandla övervikt hos vissa vuxna.

Takeda har rättigheterna till läkemedlet i Nordamerika och så sent som i maj i år annonserade företaget att man vill bryta samarbetet med Orexigen efter en tvist om hur delresultat från en studie om kardiovaskulär påverkan av behandling med Mysimba skulle hanteras.

Mysibma godkändes i EU i mars i år.

Lägg till ny kommentar

Regler för kommentarer på Läkemedelsvärlden.se

Kommentarerna förhandsgranskas inte. Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läkemedelsvärldens redaktion förbehåller sig rätten att stryka hela eller delar av inlägg som inte uppfyller våra regler. Läs mer här