Uppsala universitet satsar på förnyelse inom farmaci

För att inte tappa yngre kompetenser fortsätter vetenskapsområdet för medicin och farmaci vid Uppsala universitet att göra särskilda satsningar på unga forskare.

13 dec 2006, kl 11:26
0

Annons

Inom fem till tio år kommer minst en tredjedel av professorerna inom vetenskapsområdet medicin och farmaci vid Uppsala universitet att gå i pension. För att motverka det stora generationsskiftet gör man särskilda satsningar för att stötta unga disputerade forskare men också för att öka Uppsalas attraktionskraft för redan etablerade forskare vid andra universitet.

– Vi känner alla till den generationspuckel som finns både hos oss och på andra lärosäten. Vi vill optimera möjligheterna för våra egna forskare att etablera sig, men den externa rekryteringen är också viktig, säger vicerektor Ulf Pettersson i ett pressmeddelande.

– Det är viktigt med nytt ?fräscht blod? i den här verksamheten. Det kommer att bli en väldig huggsexa om talangerna i samband med pensionsavgångarna.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng