Hem Taggar Förslag

Tag: Förslag

FDA får mer tid för utvärdering av läkemedel

I dag har den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA tio månader att utvärdera läkemedel eller sex månader för prioriterade utvärderingar. Men ett nytt förslag kan ge  FDA ytterligare två månader.
5 sep 2011, kl 12:48

Förslag till svenskt substansregister

Läkemedelsverket har nu lämnat ett förslag på hur ett svenskt substansregister kan utformas. Om regeringen säger ja tar uppbyggnaden av ett sådant cirka ett år.
17 maj 2011, kl 14:02

Apoteksföreningen vill ha returrätt

Ett flexiblare system för generikasubstitutionen och returrätt av icke sålda läkemedel är två förändringar som skulle förbättra lagerhållningen på apoteken. Det menar Sveriges Apoteksförening i en debattartikel i Göteborgsposten idag.
22 mar 2011, kl 11:13

Danskt förslag om fritt OTC efter två år

Det danska läkemedelsverket vill att alla receptfria produkter automatiskt ska släppas fria i detaljhandeln efter två års försäljning på apotek. Ett förslag som Pharmadanmark kritiserar.
8 jun 2010, kl 11:20

Miljökrav bör in i GMP

För att säkerställa att läkemedel som tillverkas även utanför Sverige uppfyller en hög miljöstandard bör ett krav på miljöcertifikat föras in i lagen om GMP. Det är ett av huvudförslagen i det...
17 dec 2009, kl 12:05

Apotekarsällskapet förespråkar brittisk modell

I en rapport till socialdepartementet föreslår Apotekarsällskapet att ersättningen för farmacevtiska tjänster blir en mycket mer central del i prismodellerna på den omreglerade marknaden än vad som hittills föreslagits. Förebilden är det brittiska systemet där...
24 mar 2009, kl 12:25

Delegation tipsar regeringen om åtgärder

Sverige måste omdisponera och koncentrera sina forksningsresurser. Det skriver delar av den delegation som besökte Health Care Innovation Week i USA i slutet av februari i ett brev till Socialdepartementet.
17 apr 2008, kl 15:02

80-talet receptfria varor i handeln

Från och med april nästa år kommer ett 80-tal receptfria varor få säljas i den allmänna handeln. Alla utom kommuner, landsting och restauranger kommer att kunna ansöka om försäljningstillstånd.
1 apr 2008, kl 17:08

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng