Svenska läkemedelsföretag går samman

Läkemedelstjänster och Health Solutions slår ihop sina verksamheter. Företagen är verksamma inom olika sorters digitala tjänster och produkter för en bättre läkemedelsanvändning.

30 maj 2012, kl 22:16
0

Health Solutions kärnområde är tjänster och digitala produkter för att höja kvalitet i sjukvård. Läkemedelstjänster arbetar med att paketera farmacevtisk kompetens på olika sätt för att skapa en bättre och effektivare läkemedelsanvändning såväl för individen som för samhället.

? Den här sammanslagningen ger oss en helhet i det vi erbjuder våra kunder, dels Health Solutions verktyg till sjukvården med Läkemedelstjänsters apoteksvinkel och personalkompetens. Nu jobbar vi med att integrera de olika verksamheterna, säger Martin Svensson, vd på Läkemedelstjänster.

Han menar att det finns en stor synergieffekt mellan bolagen.

? Vi ser en möjlighet att plocka in mer läkemedelskompetens i Health Solutions produkter. Samgåendet ger oss också möjlighet att arbeta mer utomlands. Idag jobbar vi en hel del i Danmark och framöver kommer det även att bli mer i Norge och Finland, säger Martin Svensson.

Det nya bolaget har ett trettiotal anställda. De flesta har en medicinsk bakgrund och personalen utgörs framföra allt av apotekare, medicinska informatiker och sjuksköterskor.

? Kärnan är välutbildad personal med god erfarenhet från vården. På så sätt kan vi förstå kunderna och verkligen ge dem den hjälp de behöver i det vardagliga arbetet, säger Joakim Söderberg, vd på Health Solutions.

Det nya bolaget kommer att heta Health Solutions och ha kontor i Uppsala, Stockholm, Göteborg och Luleå. Ägarna till bolaget, Joakim Söderberg och Martin Svensson, är också verksamma inom företaget Svensk Dos, som håller på att slå sig in på den omreglerade marknaden med dosförpackade läkemedel.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng