Svea Hovrätt gick på Arrows linje om alendronat

Svea Hovrätt har upphävt förbudet för företaget Arrow att sälja alendronatläkemedlet Alenat. Hovrätten anser det inte sannolikt att det patent MSD åberopat är giltigt. Därför upphäver Hovrätten vitesförbudet.

18 okt 2006, kl 16:08
0

Läkemedelsföretaget Arrow har nu, enligt företagets vd Stefan Melin, återupptagit försäljningen av osteoporosläkemedlet Alendronat eftersom Svea Hovrätt funnit det som sannolikt att det patent som MSD åberopat för sin alendronatprodukt Fosamax inte är giltigt.

Eftersom hovrätten finner det troligt att patentet inte är giltigt upphäver domstolen tingsrättens tidigare beslut om vitesförbud, det vill säga att Arrow inte fick sälja sitt alendronatpreparatet.

Men det betyder inte att Arrows produkt i dagsläget är utbytbar mot Fosamax. Det är nämligen en separat rättstvist som ligger hos Kammarrätten. ( Se mer om det i länkad artikel)

Men Stefan Melin hyser, som han säger, gott hopp om att även den tvisten bör gå hans väg.

Domen i Svea Hovrätt kan överklagas till Högsta domstolen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng