Hem Taggar Rättstvist

Tag: Rättstvist

Dödssjuka förlorade återigen i USA

Den amerikanska högsta domstolen kommer inte att pröva om dödssjuka patienter ska ha en laglig rätt till ännu ej godkända läkemedel. Därmed är en lång rättstvist mellan amerikanska läkemedelsverket, FDA, och patientorganisationen Abigail Alliance avslutad.
16 jan 2008, kl 11:00

Inget skadestånd för Celebra-patienter

Pfizer har vunnit en delseger i USA kring skador som patienter rapporterat efter att de behandlats med cox-2-hämmaren Celebra. Sambanden mellan läkemedlet och biverkningarna kan inte styrkas vetenskapligt säger domstolen.
22 nov 2007, kl 13:53

Merck köper sig fri från Vioxx-stämningar

Amerikanska Merck planerar att betala 4,85 miljarder dollar för att göra upp om Vioxx-stämningar. Företaget anser sig dock inte ha gjort något fel.
12 nov 2007, kl 16:29

Svea Hovrätt gick på Arrows linje om alendronat

Svea Hovrätt har upphävt förbudet för företaget Arrow att sälja alendronatläkemedlet Alenat. Hovrätten anser det inte sannolikt att det patent MSD åberopat är giltigt. Därför upphäver Hovrätten vitesförbudet.
18 okt 2006, kl 16:08

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng