Inget skadestånd för Celebra-patienter

Pfizer har vunnit en delseger i USA kring skador som patienter rapporterat efter att de behandlats med cox-2-hämmaren Celebra. Sambanden mellan läkemedlet och biverkningarna kan inte styrkas vetenskapligt säger domstolen.

22 nov 2007, kl 13:53
0

Annons

Mer än 3000 personer i USA som har stämt Pfizer för de biverkningar de eller deras anhöriga drabbats av efter att ha behandlats med Celebra (celecoxib). Men i ett avgörnade mål i veckan beslutade en domstol att det inte finns tillräckligt med vetenskapligt bevis som visar att 200 milligram av Celebra kan ge upphov till hjärtinfarkter eller stroke.

Eftersom de flesta patienter behandlas med dosen 200 milligram, kan beslutet få effekten att många av patienterna lägger ned sina åtal. Åtminstone en tredjedel av de målsägande har behandlats med 200 milligram.

Celebra hör till samma klass av läkemedel som Vioxx (rofecoxib) som drogs in från marknaden 2004.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng