Farmaciförbundet efterlyser tidplan för avreglering

Farmaciförbundet vill ha tydligare besked från regeringen i frågan om apoteksmonopolet.

18 okt 2006, kl 12:11
0

– För våra medlemmar är det slitsamt och frustrerande att arbeta i ovisshet under en lång tid, säger Farmaciförbundets ordförande Carina Jansson.

I budgetpropositionen som presenterades den 16 oktober sägs det klart att den nya regeringen vill avreglera apoteksmonopolet och ska ?återkomma i frågan?. Där klargörs också att lagen om handel med läkemedel ska ändras så att det görs möjligt för var och en som beviljas tillstånd av Läkemedelsverket att bedriva detaljhandel med såväl receptfria som receptbelagda läkemedel.

– Vi ser fram att mot en snar dialog med regeringen där vi kan framföra våra synpunkter. Vi anser att receptbelagt och receptfritt ska hållas samman och att det krävs en ny apotekslag som utgår från patientens rätt till säkerhet och kvalité, säger Farmaciförbundets ordförande Carina Jansson i ett pressmeddelande

– Dessutom är vi alltså angelägna om att regeringen snarast presenterar en tidplan för avregleringen för att våra medlemmar, om möjligt, ska få arbetsro, säger Carina Jansson.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng