Snabbutredning möjliggör nikotinläkemedel i butik

Igår presenterade vård- och äldreomsorgsminister Ylva Johansson de första direktiven till utredningen av apotekssystemet, med inriktning på nikotinläkemedel. Utredare blir förre Saco-chefen och statssekreteraren, numera ordföranden i SLL:s ägandeutskott Anders Lönnberg.

30 sep 2005, kl 15:16
0

Annons

En snabbutredning av formerna för försäljning av nikotinläkemedel i handeln ska vara klar i februari, och förändringar kan enligt ministern träda i kraft under 2006.

Inom några månader kommer regeringen att överlämna tilläggsdirektiv till Anders Lönnberg. De kommer att handla om att utreda om ytterligare justeringar behövs i relation till EG-domstolens dom i våras.

I detta utökade uppdrag ligger också att utreda det framtida samarbetet mellan Apoteket och detaljhandeln samt huruvida internetförsäljningen av läkemedel är tillräckligt reglerad idag.

Johansson deklarerade att “inga andra läkemedel står på tur att släppas ut i handeln på samma sätt som vi nu vill göra med nikotinersättningsmedlen”.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng