Annons

Sjuklövern byter dos

Svensk Dos ska nu leverera dosförpackade läkemedel till landstingen i den så kallade Sjuklövern.

8 jan 2015, kl 08:45
2

Annons

Efter flera rättsliga turer mellan Apotekstjänst och sju landsting och regioner i Mellansverige har en ny upphandling gjorts då det gamla avtalet löper ut. Om drygt ett år kommer istället Svensk Dos att leverera dosförpackade läkemedel till landstingen.

Tre leverantörer uppfyllde kraven inför upphandlingen och Svensk Dos hade lagt det lägsta budet. Priset man erbjöd var 47 öre per patient och dygn.
I det nuvarande avtalet mellan landstingen och Apotekstjänst ligger ersättningsnivån på 4,35 kronor per dosdygn och patient.

Den första upphandlingen som Sjuklövern gjorde 2012 vanns även då av Svensk Dos men fick göras om efter en överklagan och Apotekstjänst fick då avtalet. Detta följdes av ett flertal tvister mellan parterna om ersättning och avtalstid.

Sjuklövern består av landstingen Gävleborg, Västmanland, Sörmland, Uppsala, Värmland, Dalarna och Örebro.

Avtalet gäller från mars 2016 och under 4 år, med möjlighet för köparen att förlänga avtalet helt eller delvis i upp till 36 månader. Upphandlingsbeslutet kan komma att överprövas.

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. @Anna: Strulet har oftast ordnats till på ett bra sätt. Man har inte valt att byta leverantör utan upphandlat tjänsten och det vinnande anbudet tilldelas ett kontrakt = stor skillnad!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng