Apotekstjänst mister dosuppdraget

Apoteket AB blir dosleverantör i Västra Götaland och Halland efter besked från domstol.

27 maj 2015, kl 09:33
0

Annons

Upphandlingen om att leverera dos-läkemedel i den stora Västra Götalandsregionen samt Halland vanns av Apoteket AB. Apotekstjänst, som idag har uppdraget, överklagade beslutet till Förvaltningsrätten som gav avslag. Ett motiv till överklagandet var att det vinnande budet var orimligt lågt vilket Förvaltningsrätten inte godtog som skäl.

Apotekstjänst ville få domen prövad i högre instans men nu har Kammarrätten beslutat att inte ge bolaget prövningstillstånd, enligt Svensk Farmaci. I och med det blir det Apoteket AB som blir leverantör.

Det finns en risk att Apotekstjänst står helt utan kunder kommande år då bolaget också förlorade upphandlingen i de sju samarbetande landstingen som kallas Sjuklövern. Där vann Svensk Dos upphandlingen vilken också överklagats.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng