Ecstasy testas mot svår ångest

En klinisk studie ska undersöka om ecstasy kan reducera ångest för terminalt sjuka patienter.

27 maj 2015, kl 11:10
0

Annons

Studien som ska utföras som en dubbelblind studie görs bland patienter med ett livshotande tillstånd där deltagarna inte förväntas leva mer än nio månader till. Målet är att lindra ångest.

Deltagarna i studien, som ska göras i Kalifornien, ska antingen få en full dos av det illegala preparatet MDMA som vanligtvis kallas ecstasy eller så får de en mindre dos MDMA som aktiv placebo.

I samband med att de får preparatet ska försökspersonerna få psykoterapi som är inriktad på att minska ångest.Teorin är att se om psykoterapin kan bli mer effektiv genom en aktiv substans.

Att använda en låg dos MDMA som placebo görs för att varken deltagaren eller den terapeutiska personalen ska kunna avgöra om man gett en full dos eller bara aktiv kontroll. Enligt Reuters ska minst tolv personer ingå i undersökningen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng