Recipharm tar över bioteknik från Astrazeneca

Kontraktstillverkarna Recipharm tar över Astrazenecas pilotfabrik för
bioteknisk produktion. Företaget kommer att hyra anläggningen i
Södertälje för framställning av rekombinanta protein och monoklonala
antikroppar.

18 nov 2008, kl 11:37
0

Det är konsekvenserna av att Astrazeneca tidigare i år förvärvat bioläkemedelsföretaget Medimmune som gör att man lämnar proteintillverkningen i Södertälje. Astrazeneca kommer nu att samla all bioteknologisk verksamhet till anläggningar i USA och Storbritannien.

Recipharm kommer att bilda ett nytt dotterbolag, Recipharm Biotech AB, som hyr fabriken i Södertälja i minst 12 år. Recipharm köper all utrustning i fabriken och meddelar att omkring 30 av de 45 anställda kommer att bli kvar i den nya regin.

Recipharms vd Thomas Eldered kommenterar händelsen i ett pressmeddelande där han säger att han är mycket glad över förvärvet och att det innebär ytterligare ett steg i företagets mål att bli ett av de tre största företagen i världen för uppdragsutveckling och tillverkning av biofarmaceutiska läkemedel.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng