Annons

Astrazeneca förändrar i toppen

Astrazenecas FoU-chef Martin Mackay lämnar företaget efter ändringar i ledningsgruppen.

16 jan 2013, kl 11:43
0

Läkemedelsföretaget Astrazeneca kommer omedelbart att genomföra en rad förändringar i sin verkställande ledningsgrupp. Syftet är att få en ökad representation av företagets forskningsexpertis, nyckelprodukter och de viktigaste marknaderna i ledningsgruppen. 

Förändringarna innebär att Martin Macckay, President of Research and Development, och Tony Zook, Executive Vice Presedent, Global Commercial, lämnar ledningsgruppen. De kommer även att lämna företaget i slutet av januari.

Ändringarna innebär att det blir tre chefer för forskning och utveckling, som får olika ansvarsområden. De tre ansvarsområden är forskning och tidig utveckling av små molekyler, forskning och tidig utveckling av biologiska läkemedel samt utvecklingsarbete i sen fas.

Det blir även tre personer som ansvarar för marknadsregionerna Nordamerika, Europa och internationellt. En chef för global produktstrategi kommer att vara länken mellan Fou och försäljningsorganisationen.

– Den nya sammansättningen av ledningsgruppen, med starka ledare från olika delar av företaget, gör att ledningen kan fokusera ännu tydligare på de viktigaste läkemedelskandidaterna, våra nyckelprodukter och viktigaste marknader, och bidrar till snabbare beslutsprocesser, säger Pascal Soriot, koncernchef vid Astrazeneca, i ett pressmeddelande.