SLL överklagar dom om rabattavtal

Stockholms läns landsting överklagar förvaltningsrättens dom om TNF-hämmaren Simponi.

16 jan 2013, kl 11:49
0

Annons

Det var i november som Förvaltningsrätten i Stockholm kom fram till att SLL inte följde lagen när landstinget ingick ett rabattavtal om TNF-hämmaren Simponi med företaget MSD. Enligt förvaltningsrätten skulle upphandlingen behöva göras om.

Nu överklagar landstinget domen till Kammarrätten i Stockholm. Anledningen är att förvaltningsrätten har bedömt att SLL köper varorna på apotek och därför borde göra en upphandling av läkemedel, medan landstinget anser att patienten köper läkemedlet på apotek och SLL subventionerar delar eller hela köpet.
– Vi tror ju också att avtalet skulle ge en bättre och mer kostnadseffektiv vård, och därför är det angeläget att pröva ärendet vidare, säger Magnus Thyberg, chef för läkemedelsenheten på hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Stockholms läns landsting.

Avtalet gick ut på att läkare inom SLL i första hand skulle välja TNF-hämmaren Simponi vid nyinsättningar. Om läkarna valde just Simponi skulle landstingen få rabatt eller kostnadsåterbäring i utbyte. Det konkurrerande bolaget Abbott överklagade med motiveringen att avtalet strider mot lagen om offentlig upphandling.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng