Svenska läkaresällskapet tar över Apoteket AB:s roll för NEPI

Svenska läkaresällskapet är från och med november tillsammans med
Apotekarsocieteten ansvarig för stiftelsen NEPI:s verksamhet. 

1 dec 2010, kl 14:02
0

Annons

Stiftelsen NEPI, nätverk för läkemedelsepidemiologi, instiftades efter ett riksdagsbeslut 1993 av Apoteket AB och Apotekarsocieteten. I och med omregleringen när Apoteket AB:s uppdrag förändrades beslöts att Svenska läkaresällskapet skulle kliva in istället.

Enligt Apotekarsocieteten och Svenska läkaresällskapet innebär detta nya möjligheter för NEPI att fungera som en oberoende aktör i läkemedelsfrågor och på olika sätt främja både en god läkemedelsanvändning och uppföljning.

I samband med förändringarna får NEPI en ny styrelse som består av; ordförande Peter Höglund, klinisk farmakolog, Ylva Böttiger, klinisk farmakolog, Stockholm, Bo Carlberg, specialist i internmedicin, Umeå, Anders Carlsten, apotekare, Centrum för bättre läkemedelsanvändning, Läkemedelsverket, Andreas Furängen, apotekare, vd för Apotekarsocieteten.  

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng