Reavinst bidrog till positivt resultat för Apoteket

Apotekets resultat för 2003 efter finansiella poster landade på plus knappt 200 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande från företaget.

23 feb 2004, kl 13:02
0

Annons

En stor del av förklaringen till det positiva resultatet är den realisationsvinst på 147 miljoner kronor som försäljningen av aktierna i läkemedelsdistributören Tamro ledde till under 2003.

Ökningstakten för intäkterna i bolaget blev väsentligt lägre än tidigare år till följd av generikareformen, skriver företaget.

– Effekterna av generikareformen där Apoteket byter till billigaste likvärdiga läkemedel är mycket positiva för kunderna och samhället men har resulterat i en svag intäktsutveckling för Apoteket. Det är därför mycket glädjande att vi ändå kan redovisa ett positiv resultat i vår ordinarie verksamhet, säger Stefan Carlsson, VD för Apoteket.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng