Praktiklön upp till företagen

Från och med årsskiftet finns det inget centralt avtal som reglerar ersättningen till farmacistudenter under apotekspraktiken. Som en effekt av omregleringen har avtalet som Apoteket AB tidigare hade sagts upp, något som oroat fackförbund och studentkårer. I november enades åtta av apoteksföretagen om att låta den gällande ersättningen vara kvar under vårterminen 2011. Sedan blir […]

7 dec 2010, kl 15:05
0

Från och med årsskiftet finns det inget centralt avtal som reglerar ersättningen till farmacistudenter under apotekspraktiken. Som en effekt av omregleringen har avtalet som Apoteket AB tidigare hade sagts upp, något som oroat fackförbund och studentkårer. I november enades åtta av apoteksföretagen om att låta den gällande ersättningen vara kvar under vårterminen 2011. Sedan blir det upp till företaget hur mycket de vill betala. På Sveriges Farmacevtförbund menar man att kollektivavtal gäller för studenterna.
– Vi kommer att driva frågan vidare med arbetsgivarorganisationen Almega, säger chefsförhandlare Martin Lindeblad.
Överenskommelsen som skrivits på av Apoteket AB, Apotek Hjärtat, Apoteksgruppen, Cura Apoteket, Kronans Droghandel, Doc Morris, Medstop och Vårdapoteket innebär också att företagen garanterar praktikplatser.