Praktiklön upp till företagen

Från och med årsskiftet finns det inget centralt avtal som reglerar ersättningen till farmacistudenter under apotekspraktiken. Som en effekt av omregleringen har avtalet som Apoteket AB tidigare hade sagts upp, något som oroat fackförbund och studentkårer. I november enades åtta av apoteksföretagen om att låta den gällande ersättningen vara kvar under vårterminen 2011. Sedan blir […]

7 dec 2010, kl 15:05
0

Annons

Från och med årsskiftet finns det inget centralt avtal som reglerar ersättningen till farmacistudenter under apotekspraktiken. Som en effekt av omregleringen har avtalet som Apoteket AB tidigare hade sagts upp, något som oroat fackförbund och studentkårer. I november enades åtta av apoteksföretagen om att låta den gällande ersättningen vara kvar under vårterminen 2011. Sedan blir det upp till företaget hur mycket de vill betala. På Sveriges Farmacevtförbund menar man att kollektivavtal gäller för studenterna.
– Vi kommer att driva frågan vidare med arbetsgivarorganisationen Almega, säger chefsförhandlare Martin Lindeblad.
Överenskommelsen som skrivits på av Apoteket AB, Apotek Hjärtat, Apoteksgruppen, Cura Apoteket, Kronans Droghandel, Doc Morris, Medstop och Vårdapoteket innebär också att företagen garanterar praktikplatser.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng