Annons

Positiva reusultat för Roches GLP-1 analog

Roche redovisar positiva resultat från fem fas III-studier av deras GLP-1 analog som ska tas en gång i veckan. Alla primära mål uppnåddes i studierna skriver företaget.

12 feb 2010, kl 13:25
0

Annons

Det är resultaten från fem delstudier i den så kallade T-merge-studien som Roche nu går ut med. Studierna har jämfört företagets GLP-1-analog taspoglutid med befintliga behandlingar mot diabetes typ 2. Enligt ett pressmeddelande från företaget nåddes de primära målet, att sänka blodsockret, i samtliga studier. Toleransen för läkemedlet var också hög, de vanligaste biverkningarna var illamående och kräkningar.

Totalt består T-merge-studien av åtta delstudier och kommer i slutändan omfatta 6000 patienter. Taspoglutid är en GLP-1 analog som ges en gång i veckan istället för dagligen som dagens läkemedel mot diabetes typ 2.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng