Pensionerade läkare får arbetsplatskoder av landsting

Flera landsting planerar att ge arbetsplatskoder som kan användas av läkare som inte täcks av läkemedelspropositionen, meddelar Dagens Medicin. På så sätt kan pensionerade läkare fortsätta skriva ut subventionerade läkemedel.

9 apr 2002, kl 18:08
0

Annons

Landstinget i Östergötland skapar särskilda gemensamma koder för pensionerade läkare och läkare utan vårdavtal med landstinget. På så sätt kan dessa fortsätta skriva ut subventionerade läkemedel.

 

Tanken är att även den förskrivning som sker på läkares fritid ska täckas in av dessa arbetsplatskoder. På så vis undviker man att förskrivningen på fritiden belastar klinikernas budget, berättar Mikael Hoffmann, chef för läkemedelsenheten vid Landstinget i Östergötland för Dagens Medicin.

 

Region Skåne är inne på samma linje som Landstinget i Östergötland, men där har man inte bestämt sig för hur man ska göra just med förskrivningen på fritiden.

 

Riksdagen klubbade igenom regeringens läkemedelsproposition i fredags. Det innebär att från och med den 1 oktober måste patienten själv betala hela kostnaden för recept som saknar arbetsplatskod.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng