Annons

Ny ekonomisk uppgörelse kring Zyprexa

Arton tusen personer får dela på femhundra miljoner dollar. Det blev resultatet i den senaste uppgörelsen mellan läkemedelsföretaget Eli Lilly och patienter som behandlats med Zyprexa.

26 jan 2007, kl 20:24
0

Patienterna som stämt företaget anser att de inte fått tillräcklig information om de negativa effekterna av det antipsykotiska läkemedlet Zyprexa. Den kraftiga viktökning som preparatet kan ge har lett till att patienterna drabbats av bland annat diabetes och hjärt- kärlsjukdomar. Den senaste uppgörelsen innebär att Lilly betalat ut totalt 1,2 miljarder dollar i olika uppgörelser kring Zyprexa. Pengarna har fördelats på 28 500 personer. 

I samband med uppgörelsen fick New York Times ta del av vissa dokument. Enligt tidningen visar dessa att Eli Lilly förminskade riskerna med Zyprexa i sin information till läkare. Eli Lilly förnekar anklagelserna och hävdar att de inte gett någon felaktig information till vare sig läkare eller kontrollmyndigheten FDA.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng