Minister positiv till förslag om ny ombudsman

Vård- och äldreomsorgsminister Ylva Johansson är positivt inställd till ett förslag om att inrätta en ombudsman för patienter som drabbats av läkemedelsskador, skriver TT.

24 nov 2005, kl 12:59
0

Idén har tidigare torgförts av bland andra Förbundet Blödarsjuka i Sverige.

Ylva Johansson avvisar dock krav på ytterligare ersättning till de blödarsjuka som för 20 år sedan smittades med hiv och hepatit C via läkemedel.

? De personer som drabbats av hiv och hepatit C på detta sätt har hamnat i en oändlig hjälplöshet. Man måste i princip vara jurist för att navigera i dagens ersättningssystem och därför vore en ombudsman absolut något positivt, säger Eva Sarman på Förbundet Blödarsjuka.

? Men dagens system för ersättningar vid läkemedelsskador är orättfärdigt. Vi kommer att skriva ett brev till ministern och begära att få träffa henne för att ge vår bild.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng