Milda astmaläkemedel säkra för gravida

Gravida kvinnor med astma kan utan risk använda milda astmaläkemedel som beta 2-agonister. Studien, som publicerades i oktobernumret av Obstetrics and Gynecology, visar dock att kvinnor som använder starkare astmaläkemedel som orala steroider har ökad risk för att föda för tidigt.För gravida som inte behandlar sin astma finns det enligt studien ökad risk att fostret […]

17 okt 2003, kl 15:02
0

Gravida kvinnor med astma kan utan risk använda milda astmaläkemedel som beta 2-agonister. Studien, som publicerades i oktobernumret av Obstetrics and Gynecology, visar dock att kvinnor som använder starkare astmaläkemedel som orala steroider har ökad risk för att föda för tidigt.
För gravida som inte behandlar sin astma finns det enligt studien ökad risk att fostret inte växer som det ska, så kallad intrauterin tillväxthämning. I studien ingick 778 kvinnor som använde astmaläkemedel under graviditeten som jämfördes med 1 333 gravida kvinnor utan astma.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng