Annons

Melatonin skyddar tarmslemhinnan

En avhandling vid Uppsala universitet visar att melatonin, ett hormon som frisätts i hjärnan då det är mörkt, har central betydelse för att stimulera tolvfingertarmens bikarbonatsekretion. Denna sekretion är viktig för att förhindra skador i tarmslemhinnan. I sin avhandling redovisar Markus Sjöblom resultat där han har lyckats aktivera nerver i det centrala nervsystemet som stimulerar […]

17 okt 2003, kl 15:01
0

Annons

En avhandling vid Uppsala universitet visar att melatonin, ett hormon som frisätts i hjärnan då det är mörkt, har central betydelse för att stimulera tolvfingertarmens bikarbonatsekretion. Denna sekretion är viktig för att förhindra skador i tarmslemhinnan.
I sin avhandling redovisar Markus Sjöblom resultat där han har lyckats aktivera nerver i det centrala nervsystemet som stimulerar frisättandet av melatonin i tarmslemhinnan. Upptäckten kan leda till nya behandlingsmöjligheter.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng