Annons

Mifepriston bas för nytt p-piller

Brittiska forskare har tagit fram en ny typ av p-piller som också kan minska risken för bröstcancer och lindra PMS-symtom. De nya pillerna innehåller låga doser av mifepriston, den aktiva substansen i abortpillret Mifegyne. Två internationella studier på närmare 200 kvinnor fann att låga doser av läkemedlet var lika effektiva i att förhindra graviditet som […]

20 apr 2006, kl 13:40
0

Annons

Brittiska forskare har tagit fram en ny typ av p-piller som också kan minska risken för bröstcancer och lindra PMS-symtom. De nya pillerna innehåller låga doser av mifepriston, den aktiva substansen i abortpillret Mifegyne.
Två internationella studier på närmare 200 kvinnor fann att låga doser av läkemedlet var lika effektiva i att förhindra graviditet som konventionella p-piller. Forskare vid universitetet i Edinburgh som gjort försöken menar att den stora fördelen är att de nya p-pillerna inte innehåller östrogen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng