Ny analysmetod för NMR-data

Vid framställning av läkemedel används bland annat NMR eller kärnmagnetisk resonans för att studera proteinstrukturer. Med hjälp av tekniken kan man se hur proteiner kommunicerar med andra molekyler. Eftersom proteiner består av tusentals atomer blir NMR-spektra komplicerade vilket gör att den manuella efterbehandlingen tar lång tid. I en avhandling från Göteborgs universitet av Daniel Malmodin, […]

20 apr 2006, kl 13:43
0

Annons

Vid framställning av läkemedel används bland annat NMR eller kärnmagnetisk resonans för att studera proteinstrukturer. Med hjälp av tekniken kan man se hur proteiner kommunicerar med andra molekyler. Eftersom proteiner består av tusentals atomer blir NMR-spektra komplicerade vilket gör att den manuella efterbehandlingen tar lång tid.
I en avhandling från Göteborgs universitet av Daniel Malmodin, presenteras en ny automatiserad analysmetod. Utifrån mätdata från en snabb variant av datainsamling räknar den ut den efterfrågade informationen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng