Många intresserar sig för egenföretagare

Apoteket Omstrukturering AB har skickat ut en öppen enkät för att
kartlägga intresset av att köpa enskilda apotek på den nya marknaden.
Samma initiativ kommer även från Farmacevtföretagarna som också de vill
undersöka intresset.

24 feb 2009, kl 16:03
1

Som ansvariga för att genomföra försäljningen av statens apotek försöker nu Apoteket Omstrukturering AB, OAB, undersöka hur intresset för att köpa enskilda apotek ser ut. De har skickat ut en öppen enkät riktad till tänkbara köpare för att få en bild av vilka önskemål och förutsättningar framtida köpare av apotek har. Enligt Eva-Britt Gustafsson, vd för OAB kommer resultatet att ligga till grund för hur ett erbjudande till köparna kommer att utformas.

Även Sveriges Farmacevtförbunds nybildade bolag, Farmacevtföretagarna, gick för ett par veckor sedan ut med en liknande enkät för att sondera bland framtidens egenföretagare. Farmacevtföretagarna har bildats för att hjälpa enskilda apoteksägare som ska kunna ingå i en gemensam organisation som backas upp av bolaget. I samband med sitt utskick informerade Farmacevtföretagarna i ett nyhetsbrev att de som fyllt i deras enkät inte behövde svara på enkäten från OAB.

Eva-Britt Gustafsson känner inte till den uppmaningen och säger att det är fritt fram att fylla i vilken enkät man vill som intresserad egenföretagare.
– Det är upp till var och en att vara på de här enkäterna men vi vill gärna att alla intresserade fyller i vår. Meningen är att resultaten ska hjälpa oss se hur intresset är men också för att kunna ta fram en bra centralorganisation, säger hon.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Hej
    Jag har inte fått Apotekets enkät , däremot har jag fyllt i enkäten som farmacevtföretagarna skickat. Hur kan jag få tag på Apotekets enkät och vad har den för betydelse för just mig?

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng