Landstingen vill ha fler villkor för subvention

Landstingen har hittills haft en annan åsikt än Läkemedelsförmånsnämnden, LFN, i nio ärenden rörande subventionering av läkemedel.

23 mar 2004, kl 14:21
0

Annons

Läkemedelsförmånsgruppen, Landstingsförbundets organ med möjlighet att yttra sig inför subventionsbeslut, är rådgivande och har tillgång till det sekretessbelagda underlag som LFN fattar besluten utifrån.

Under det dryga år som gått har landstingsgruppen i fem fall föreslagit avslag där LFN beslutat om subvention (Forsteo, Risperdal frystorkad tablett, kombinationspreparatet Avandamet, Duodopa och StrucctoKabiven).

I ytterligare fyra fall har landstingen önskat villkor kopplade till subventionen som inte hörsammats av LFN.

– Generellt kan man säga att vi, när vi tycker det saknas dokumentation, vill begränsa förskrivningsrätten. Vi anser också att läkemedel som främst används inom slutenvård inte ska ingå i subventionen, utan upphandlas, säger Gunilla Thörnwall Bergendahl i landstingsgruppen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng