Annons

Läkemedelsföretag vill betala högre avgifter

Amerikanska läkemedelsföretag har gått med på att höja sina avgifter till läkemedelsmyndigheten FDA med omkring 30 procent. Pengarna ska bland annat gå till snabbare godkännandeprocesser och till att öka och uppgradera bevakningen av läkemedels säkerhet.

12 jan 2007, kl 15:45
0

Annons

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har lagt ett förslag till kongressen om att höja läkemedelsföretagens avgifter till myndigheten. Förslaget är framtaget i samarbete med både läkemedelsföretag och patientorganisationer.
I linje med patientföreträdarnas önskemål kommer pengar även kunna avsättas för att höja myndighetens övervakning av tv-reklam om receptbelagda produkter riktad till allmänheten.
På företagens önskelista finns snabbare godkännanden av nya läkemedel, då myndigheten med ökade resurser kan effektivisera sina processer.
Men den största delen av den föreslagna intäktsökningen, nästan hälften av tillskottet på 87 miljoner dollar, ska gå till att förbättra och utöka säkerhetsövervakningen av godkända läkemedel.  
I förslaget ligger nyanställning av 82 personer med ?postmarket safety? som arbetsuppgift.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng