Annons

KU-anmälan inlämnad

Ylva Johanssons KU-anmälan av Göran Hägglund för att han sparkat den tidigare generaldirektören för TLV, Ann-Christin Tauberman, är nu inlämnad.

23 mar 2009, kl 15:59
0

Annons

Ylva Johansson (S) har nu KU-anmält socialminister Göran Hägglund för turerna kring entledigandet av den tidigare generaldirektören för TLV, Ann-Christin Tauberman.

Att orsaken
skulle vara de nya uppdrag som TLV fått i och med omregleringen avfärdar Ylva Johansson i sin anmälan. Myndighetens nya uppgifter var ju redan kända när regeringen förlängde Ann-Christin Taubermans förordnande i oktober, skriver Ylva Johansson i sin anmälan.

Några organisatoriska
skäl att sparka Tauberman ser Ylva Johansson inte. Hon anser också det svårt att tro att skälet skulle vara att det var nödvändigt ?av hänsyn till myndighetens bästa?, enligt lagen om offentlig anställning.
Ylva Johansson ifrågasätter att det finns några objektivt godtagbara skäl till entledigandet och menar att det istället är ett rent politiskt ställningstagande. Att Ann-Christin Tauberman själv inte fått reda på anledningen är, menar Ylva Johansson, ytterligt graverande för regeringen.