KTH till Södertälje

KTH ska öppna en filial i Södertälje, industrinära utbildning och forskning blir profilen.

2 jun 2014, kl 14:16
0

Såväl Scanias vd Martin Lundstedt som Astrazenecas vd Jan-Olof Jacke uttryckte glädje över den forskningssatsning som regeringen tillsammans med de två företagen, KTH och kommunen beslutat om i Södertälje.
– Sverige är en industrination och ska så förbli, deklarerade utbildningsminister Jan Björklund när han flankerad av respektive vd för Astrazeneca och Scania, berättade om satsningen. 

Ytterligare 800 miljoner kronor ska regeringen tillsammans med kommunen och de två företagen använda till att bygga upp en industrinära högskoleutbildning i Södertälje.
KTH Campus Södertälje ska satsa på ingenjörs- och forskningsutbildning. Utbildningsminister jämförde med de två filialer till KTH som idag finns i Kista och Flemingsberg.
 
Från såväl Scanias som Astrazenecas sida uttryckte man glädje över satsningen.
– För oss är det speciellt viktigt med den integrerade utbildningen, där vårt huvudsakliga bidrag är att ha praktikplatser, fallstudier och att så småningom ha doktorandplatser, sade Jan-Olof Jacke, Astrazenecas vd i Sverige.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng