Alkoholbehandling lanseras utan förmån

Ett nytt läkemedel vid alkoholberoende säljs utan förmån. Komplicerad process säger företagets vd.

3 jun 2014, kl 09:00
0

En ny behandling, ännu utan subvention, lanseras

För drygt ett år sedan fick en ny behandling av alkoholberoende, Selincro, nalmefen, grönt ljus av den europeiska läkemedelsmyndigheten.

Ännu har Selincro inte kommit in i det svenska högkostnadsskyddet. Men Lundbeck som marknadsför behandlingen har  börjat lansera produkten. Och det verkar osäkert om och när behandlingen blir subventionerad.
– Vår avsikt är att ansöka om subvention, säger företagets svenske vd Björn Velin.
– Men det har blivit allt mer komplicerat och är en lång process att få ett läkemedel subventionerat, så vi beslutade att gå ut lite bredare med marknadsföringen även innan eventuell subvention.

Läkemedlet är avsett att användas vid behov av patienter med ett alkoholberoende. Behandlingen ska bara användas i kombination med psykosocialt stöd.

Idag kostar 14 stycken tabletter á 18 mg 475,50 kronor på Apoteket AB , 491 kronor på Apoteksgruppen och 532 kronor på Apotek Hjärtat. På Apotek Kronan finns inte någon prisuppgift.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng