Granskning av Brilinta läggs ned

Det amerikanska justitiedepartementet lägger ned undersökningen av Astrazenecas hjärtläkemedel Brilinta.

19 aug 2014, kl 09:08
1

Annons
Den amerikanska regeringen har beslutat att lägga ned den granskning av Brilinta som man påbörjade i slutet av förra året.

I den så kallade PLATO-studien jämfördes Brilinta, (ticagrelor) med klopidogrel i kombination med acetylsalicylsyra. I studien visade ticagrelor sig minska hjärt/kärlrelaterade händelser bättre än konkurrenten. I oktober påbörjade justitiedepartementet en undersökning av studien. Nu har man meddelat att den är nedlagd.

 

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Att man i USA ville granska medlet och PLATO-studien berodde egentligen på att ticagrelor var bättre än klopidogrel i hela studien men inte just i Nordamerika, där man såg att klopidogrel nästan slog ticagrelor. Detta hade man svårt att förklara och inledde därför en undersökning av studien och de deltagande centra i USA.

    Nima Salari
    Terapiområdesexpert Hjärta-kärl och Diabetes, Apoteket AB

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng