KI tolfte bästa medicinska universitetet

Ett svenskt universitet, KI, räknas till ett av världens 20 främsta medicinska universitet 2014.

19 aug 2014, kl 10:13
0

Men Karolinska institutets placering, som nummer 12 inom området Clinical Medicine and Pharmacy, är en försämring jämfört med tidigare. För några år sedan, 2009, låg man på plats 8 och i fjol på plats 11.

 

Den här rankingen görs av Shanghais Jiao Tong-universitet och baseras bland annat på publikationer i vetenskapliga tidskrifter, citeringar och Nobelprisvinnare.I topp på listan är Harvard University och det är de amerikanska universiteten som dominerar. Bland de tio bästa finns ett universitet, University of Cambridge, som inte är amerikanskt.

Medan KI halkade ned ett steg jämfört med förra året så avancerade Göteborgs universitet till plats 45, från att förra året rankats bland de 51-75 bästa medicinska universiteten. Uppsala hamnar bland de 51-75 bästa, medan Lund och Umeå placeras bland de 151-200 bästa.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng