Annons

Garanti på lyckad blodtryckssänkning

Pengarna tillbaka om blodtrycksbehandlingen inte fungerar. Det är företaget Novartis senaste konkurrensmedel.

15 jun 2004, kl 14:03
0

Annons

Danskar som behandlas med Novartis blodtrycksläkemedel valsartan lovas sedan den första juni pengarna tillbaka om behandlingen inte lyckas.

? I USA har såväl Novartis som andra företag sådana här garantiprojekt. Men det är första gången som ett företag testar det i Europa, berättar Jan Eriksson, vd för Novartis i Sverige.

Projektet som ska utvärderas efter ett år, är sanktionerat av de danska myndigheterna. Det danska läkemedelsverket har dock nekat företaget att använda garantin i sin marknadsföring.
Förutsättningarna för att pengarna ska betalas tillbaka, till såväl patient som samhälle, är att patienten behandlats under tre månader och att man under fyra veckor stått på slutdos.

? Har man då inte kommit ned till måltrycket 140/90 mm Hg får man ett intyg av läkaren, och samhället och patienterna får tillbaka kostnaderna för läkemedlet, säger Jan Eriksson.

Om testet i Danmark slår väl ut, det vill säga påverkar försäljningen positivt, kommer företaget troligen att förhandla med andra europeiska länder om att införa garantin.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng