Från en till 21

Av de som arbetar på apoteken är knappt hälften  receptarier, 8,5 procent är apotekare. De flesta läkemedelsansvariga, 58 procent, är också receptarier enligt statistik från Läkemedelsverket. I apoteksbranschens första årsrapport kan man också läsa sig till att apoteken i snitt har öppet 53,2 timmar under en normalvecka, att apotekstätheten nu är 8?300 invånare per apotek […]

2 maj 2011, kl 16:58
0

Annons

Av de som arbetar på apoteken är knappt hälften  receptarier, 8,5 procent är apotekare. De flesta läkemedelsansvariga, 58 procent, är också receptarier enligt statistik från Läkemedelsverket.

I apoteksbranschens första årsrapport kan man också läsa sig till att apoteken i snitt har öppet 53,2 timmar under en normalvecka, att apotekstätheten nu är 8?300 invånare per apotek mot tidigare ungefär 10?000 och att antalet kundbesök var ungefär 103 miljoner under förra året. Under monopoltiden beräknade Apoteket AB att man hade cirka 90 miljoner på ett år.
Det finns idag 21 aktörer, 13 av dem är medlemmar i Sveriges Apoteksförening. De som inte är med är framför allt enskilda entreprenörsdrivna apotek.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng